Uppdatering från inlägget jag nyss skrev..

Tänkte att jag skulle bjuda på en bild från i lördags, Daniel, Patrick & jag på väg hem från stan.. ;)






Living on Video..

Ja, så går texten till en utav Pakitos låtar som just nu spelas i min winamp..
Längtar oerhört mkt efter att det ska bli torsdag nu, för då står det hemgång till kära Mora på schemat ;) Så det spelas bara "party" musik här nere hos mig i Kristiansand för tillfälligt :)
Har precis, eller för ca 30 minuter sedan kommit hem från jobbet, där dagens smällkaramell blev att min efterlängtade vän Daniel Winberg har fått jobb här nere!!! SHIT va skoj, hoppas han verkligen inte bangar på att ta sig ner hit å börja jobba med mig nu! :) Dagarna/kvällarna/helgerna skulle bli så mkt roligare!
Så Daniel om du läser detta nu, KOM!

I Lördags så var jag ute på "byn" och svängde mina lurviga med min vänner här nere, åter igen en riktigt lyckad utgång som slutade med tjej fnitter i köket med Daniel & Patrick. hehe. Söndagen bestod av en lång skön promenad i det fina vädret (Sol&ca +4 ute). Väldigt fint.

Jag vet egentligen inte vad jag kan skriva för att få er att tycka det är intressant att fortsätta läsa min blogg, kan ni inte skriva lite kommentarer till mig så jag vet vad ni tycker?

Kan passa på å slänga iväg ett stort grattis till Peter som fyller 23 år idag, grattis! Trött som han är så ska han iväg på bortamatch på lördag, kul kille den där Peter som väljer att spela en trött match 40 mil ifrån Mora när man är hemma på besök!

Imorgon spelar Mora IK bortamatch mot Sundsvall, Mora är piskade att vinna annars kan man glömma direkt platsen till kvalserien, samtidigt som både Västerås & Almtuna måste förlora. Så hoppas det blir så för att på fredag ska jag och pappa gå å kika Moras sista hemmamatch i seriespel för säsongen. Och matchen kan bli en riktigt rysare om det då står mellan Mora, Västerås & Almtuna vem som tar den sista direktplatsen! :)

Måste även nämna att jag ser fram emot att träffa dig Janina! Flera månader sen sist och det ska bli sjukt roligt att se dig igen! :)

Känner att jag inte har så bra sammanhang mellan allt jag skriver, men skriver allt som kommer upp i mitt huvud.. :)

Vet även att den gamle skåp supar`n från Sveriges "Hufudstad", Bomben läser mina inlägg. Modern som han är så gillar han nog mitt bloggande om sport & saftande! ;) En kille med klass den där Åke!


Nu ska jag ta och fixa lite käk här! Får se om jag hinner skriva något innan jag drar hem till Mora igen! Byye

I`m in a miracle..

Tjoo gott folk...

Fredag kväll och jag vet inte vad jag ska äta ännu!? :) Väldigt mycket talar för att det blir nudlar, för jag orkar inte gå och handla något.. Så lyxar vi till det lite imorgon istället ;)

Har precis kommit hem från att ha skjutsat Cathrine runt halva, eller rättare sagt letat efter Cathrine runt halva Kristiansand. Jag skulle skjutsa henne till flygplatsen för att hämta en kompis till henne som skulle besöka henne i helgen. Så tidigare idag bestämde vi att hon skulle ta bussen ut till mig (tar ca 10), så skulle vi åka härifrån sen. Jag förklarade vägen sådär bra så att tom en norrmann skulle fatta, men ack så fel man hade! Hon åkte buss i ca 2 min ifrån stan sen klev hon av, hon tyckte att hon hade åkt över den "stora" bron redan. Jag hade inte en aning om vart hon befann sig så nu kan jag Kristiansands alla små gator utantill, men till slut så hittade jag henne :) haha!

Skönt med helg, men jobb imorgon väntar dock igen.. Om 6 dagar åker jag till Mora, ska bli RIKTIGTskoj! Kul att Carl kommer hem också så att vi alla är samlade igen! :)

Snakkes!

What to do?

Ja!!

Saab är på väg att klappa igen, staten gör inte ett jävla skit, ännu mera människor blir arbetslösa och Sverige mister ett gammalt fint varumärke! Blir så förbannad på dagens politiker som inte tänker på  själva landet Sverige, utan dom tänker bara på vad dom själva får för konsekvenser av det dom gör, så att dom kan rädda sig själva och få så mycket pengar som möjligt. Så genomskinligt och fult gjort!

Förmodligen kommer jag förlora massor utav pengar på min bil, så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra..


Grattis idag igen pappa, hoppas du har en bra dag!





Bilen som startar i alla väder och gör min glad varje dag :)

Hola amigos..

Una cerveza por favor? Si si =)

Nja, fick nog av det i lördags. Hur kan jag då veta det? Jo, när jag inte kommer ihåg mina prat stunder med min kära Peter "walter" Nygårds.. :) Ska ta och slänga in en länk från YouTube där man ser hur lika dessa unika människor är varandra så ni alla får veta vem den egentliga "He has number 4 on the back, but nr one in my heart" är. Tro inte att jag är homosexuell nu för att jag sa sådär, ett litet intert skämt, ni skulle inte fatta så jag går inte in på mer detaljer nu! ;)


Anyway, Janina "gäst" bloggade här igår, hmm. Vet inte om hon gjorde någon dunder&brak succè direkt, MEN, det var skönt att hon skrev ett par rader så slapp jag skriva! Jag har börjat märka på mig själv att jag använder ",  väldigt mkt, och det stör jag mig lite på  för jag har sett ett sånt roligt inslag där Robert Gustavsson härmar en Sthlmare som använder "; väldigt ofta, så jag borde sluta med det, men jag kan INTE! Det har blivit ett slags beroende, precis som mitt snus. Jag har bara 5!! dosor kvar att leva på och jag ska inte hem till Sverige förrens om 9 dagar :(

Mora ik? Honestly, vad håller dom på med? Ska dom sumpa chansen dom får i år igen? Vill dom inte spela på toppnivå igen? Frågorna är många, men svaren är få. Jag överlåter svaren till dom såkallade "experterna" (där kom det igen). Men jag får låta dom tippa denna gången, så får vi se hur det går!?

Imorgon fyller min KÄRE far år, 50 år blir han! :) Hurra Hurra Hurra :) Tråkigt att jag inte kan fira honom på hans speciella dag, men kommer ju upp till  Dalarna snart så då ska han få smaka på presenter så det heter duga! ;) Tycker att ni kan skriva nåt snällt till honom i min gb, för jag vet att han läser min blogg, om han nu kommer ihåg hur man kom in på min sida ;)


Kl blir snart 00.00. Och Andreas hade tänkt stämpla ut för dagen och dejta kudden i några timmar innan klock j*veln ringer och ska väcka mig!

Take care.

Hallå :)

Janina här!
Andreas tyckte att jag skulle skriva nåt kul här, eftersom han är alldeles för lat för att uppdatera sin blogg själv. Skärpning andreas! vi förväntar oss att du håller igång bloggen nu ! Ni får tjata på honom :)


Har ingen aning alls vad jag ska skriva för något, så det här får räcka...


Sköt om er nu och puss på dig Andreas ;D

Sry!

Tjohej!

Sorry att jag varit lite seg på att uppdatera i veckan. Men har varit så trött varje dag..
Jobb, jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb , jobb, jobb, jobb....

Så känns det. Och imorgon står det jobb på schemat också!.....

I onsdags så köpte jag hem matchen Mora - Västerås och såg live i datorn, valde en riktigt publikmatch som tillslut fick avgöras på straffar där Mora drog det längsta strået då "Super Mario" avgjorde straff dramat med en mer är väl sevärd straff :)

Måste påpeka en sak angående "Fredagen den 13:e". Jag har aldrig haft otur gällande denna dagen tidigare, det har inte ens varit något jag tänkt på heller. Men idag så har den tanken setat fastklistrad i min hjärna från att jag började imorse tills att jag klev utanför dörrarna kl 16.05.
Det har gått as dåligt idag. Så hädanefter tänker jag vara ledig den här dagen :)

Har hunnit skaffa mig ett Norskt person nr/ett norskt bankkonto denna vecka också, så nu betraktas jag lite som halvnorsk. shit, känner mig väldigt skandinavisk nu.. Jag har blivit Svensk/dansk/norsk :P hehe

Nej, nu väntar en obäddad säng runt hörnet som jag hade tänkt bosätta mig i för natten, hoppas allt e bra med er!

"Catch you at the flip side"!!

<3

Helg summering..

Jaha, då var det redan söndag kväll. Varför ska alltid helgen gå så fort för? Är det för att man alltid ser fram emot helgen och alltid har något roligt planerat? Suck..

Tänkte börja med en liten summering av lördagen:

Jobbade först 10-14. Efter det sprang jag och en kissnödig Daniel Berg runt i stan för att försöka hitta den bästa frisören, det tog nästan 40 min men tillslut så hittade vi en bra :)
Frillan blev riktigt bra, har en vana att alltid bli lite missnöjd med hur det blir, men denna gången blev det som som sagt riktigt bra!

Åkte sedan hem, pratade med storebrorsan hela bussresan hem nästan, alltid trevligt!

Fixade lite käk och tog det lugnt i soffan innan det var dags att göra sig iordning för den stora festen.

Och festen då? Jo, den var riktigt lyckad, tyckte jag iallafall. Är nog inte ensam om att tycka så!
Mycket folk, både från det manliga samt kvinnliga könet. Bra musik (jag som gjorde playlisten), ölspel (som i slutet urartade), samt mkt skitsnack :)


Söndagen:

För första dagen på väldigt länge blev jag väckt av att det var grymt ljust i rummet, kände att jag fortfarande var lite berusad sen dagen innan, så jag trodde jag drömde när jag öppnade ögonen. Men icke! Det var sol, och genast visste jag att dagen skulle bli bra :)
Slängde i mig lite frukost och begav mig sedan över till grannhuset där alla var vakna och "pigga". Allt var städat, vilken otur.. :P
Vi alla 5 (Jag, Daniel, Patrick, Jossan & Sanna) gick sedan ut på en långpromenad i ca 1½ timme, strålande sol, klarblå himmel & ca 0 gradigt ute. Lovely.

Har idag även hunnit med en "vår" städning här hemma samt tvättnat en hel del. Skönt att ha allt klart för kommande vecka..

Dags att börja samla ork till att jobba imorgon, ska göra det med en film och lite surr med dom andra.

Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag har :) HejHej

Heeelg :)

Jaa, ÄNTLIGEN! Så skönt med helg... Sista timmarna på jobbet idag gick åt att skriva helg på ett papper så många gånger som möjligt! Så det var skönt när kl blev strax innan 16 då Andrè önskade oss en trevlig helg (våran team ledare)..

Resten av eftermiddagen gick åt till att handla mat, samt tillaga den. Blev tacos idag med grannarna, supergott och trevligt för alla var på bra humör :)

Nu sitter jag hemma i vardagsrummet, Cissi har åkt hem till Växjö idag så har huset för mig själv ända tills på måndag kväll :)

Såg "The Curious Life Of Benjamin Button" igår, satt 2 timmar&45 minuter fastklistrad vid datorn. Väldigt bra film, Brad Pitt som hade huvudrollen som Benjamin gjorde det mer än bra, applåd för honom! Se värdig film om man tar sig tid till att se den, som sagt, väldigt lång!
Eftersom jag gillar att se film så tror jag att detta kan vara en av filmerna man minns när man summerar filmåret 09.

Skulle gärna vilja vara ledig imorgon känner jag, men har lovat att jobba några timmar (10-14). Behöver pengarna också så det är nog bara att gilla läget.
Ser fram emot lördagskväll sjukt mycket nu, står FEST på schemat hos grannarna. Alla har bjudit någon/några så det kommer nog bli ett 20 tal imorgon skulle jag sätta mina pengar på. Hur som helst kommer det att bli skoj iaf :)

Nej, nu börjar det lukta sängdags! Take care gott folk!

/A

Matlagning&avkoppling!

HejHejHej!

Ska börja dagen med att säga att jobbet gick riktigt bra idag, sådär bra så att man verkligen kände när man gick därifrån att man verkligen hade gjort en väldigt bra insats idag!

Nu ligger jag här i soffan hemma i vardagsrummet och vilar lite. Jag, Patrik & Josephine bestämde oss för ett par dagar sedan att laga min & Carls favorit rätt idag. En oerhört mumsig "kyckling" sallad.. Så vi åkte och handla efter jobbet idag, väl hemma hos grannarna (Patrik, Daniel, Josephine & Sanna) när vi börjat laga maten så går proppen till huvudströms brytaren! Blev sjukt irriterad över det, för när vi väl hade fixat det en gång, så gick den igen. Och sådär höll det på 3 gånger till så vi bestämde oss för att ta över all mat hem till mig och kocka ihop allt där istället :)

Så nu har vi lagat maten, ätit upp den och här ligger nu 3 utslagna hjältar samtidigt som filmen "Sällskapsresan Sun Trip" går på tvn.. Riktigt mysigt! :)

Hade tänk se filmen "The Curious Case Of Benjamin Button" i huvudrollen senare ikväll om jag orkar, hört att den skall vara något utöver det vanliga! Hann med filmen "Seven Punds" i förra veckan, och den rekommenderar jag verkligen till er mitt kära folk :)


Här är receptet på "La salad of Andreas&Carl" :)

4 portioner:
*En gurka
*Kocktail tomater
*Lite soltorkade tomater
*Fetaost
*Sallads lök
*Vindruvor
*Kruk sallad
*Chilie (helst finhackad) och inte så mkt ;)
*Pasta
*Knaperstekt bacon (torka efter stekning)
*Kyckling filè (helst i någon god marinad)

Serveras helst med en liten varm baugette bit med någons lags vitlöks crème.


Snitsa till detta i helgen med en Kall öl och du kommer inte bli missnöjd!
Blir du inte nöjd så skall du inte befinna dig i ett kök, för detta kan man inte misslyckas med! :)

Sköt om er!

/A

En dag närmare helg!

Onsdag eftermiddag, snart kväll. Eller, jag tycker att kvällen börjar när kl är 18.oo iaf :)
Kom precis in, hjälpte min hyresvärd att skotta uppfarten. Tycker hon är snäll som låter mig ha bilen här utanför så jag slipper oroa mig för hur den mår! ca -2 ute, skön frisk luft och en massa snö. Låter skönt men nu längtar jag efter sommaren. Vet faktiskt inte om jag hittar så mycket positiva saker om vintern? Det är oftast kallt så man måste ha på sig en massa onödiga kläder. Och sen är det mörkt, och mörker kan väl ingen gilla? Det är mörkt när  man går till arbetet/skolan på morgonen, och det är mörkt när dagen är slut och man ska bege sig hem! Nej, usch för vintern och välkommen sommaren!

Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar till ledighet i 2 dagar, ser ut att bli fest på lördag hos mina trevliga svenska grannar, så det ser jag fram emot! Vet dock inte om det bli krogen? Fast när hetset väl har börjat så är jag väldig lätt att få med in till "byen". :)

Lyckades idag hitta ett rekord högt precis på ölen "Corona". Man känner sig bortskämd som svensk att säga "14 kr för en Corona? Inte en chans" när man står på systembolget. Men shit, 32 svenska kr skulle dom ha för en Corona här :P Vart är detta landet på väg? Sky höga priser på öl/sprit/vin/mat. Hur kan man leva med detta varje dag? Den som lever får veta!

Nu börjar det bli dags att laga lite mat, kocken har idag planerat att snitsa till en utsökt maträtt. Varm korv, potatis mos med lite gurkburk å ketchup! GottGott!


Tog nyss en bild från mitt sovrumsfönster, tänkte om ni ville veta hur min utsikt ser ut! :)



Inspiration..

Hallå där!

Är inte riktigt säker på vad jag gör här, i en blogg. Men efter att många tjatat på att dom vill veta hur jag har det/vad jag gör i Norge om dagarna, så tänkte jag att då kanske man borde skaffa en blogg, precis som folk säger till mig?

Så nu får jag se hur jag orkar hålla detta uppdaterat :)

Vad ska man börja med då? Hmm, att jag är trött? Är väl kanske inte det roligaste ämnet att prata om så det hoppar vi över idag :)
Har idag varit i Norge  prick en månad, känner mig verkligen hemma här på något sätt. Kristiansand är en stad (Norges 5e största stad för övrigt) med 80 ooo invånare, varav 8 ooo studenter. Så det är en blanding av Stockholm & Mora där jag levt största delarna av min 22 åriga "långa" liv.. Så det känns som något där mittemellan.
Så, efetr att ha levt här i en månad nu så har jag både positiva och negativa saker om framförallt Norge, för er som köper man själva, vad sägs om 800g köttbullar för 110 svenska kr? :) Eller en 4.5% öl på Ica för ca 23 svenska kr? :)
Det är väl det mest negativa, allt e så SJUKT dyrt!
Det postiva då? Ja, som kille har nog alla hört "Fan det finns så sjuuukt många snygga brudar i Norge!!". Håller med till hälften där faktiskt, det finns kanske lite mer här än vad man hittar i lilla Mora, men oftast är tjejerna här antingen grymt fula eller oerhört snygga, så det finns inget mellanting för er barskrapade krograggare!  ;)
kanske inte var så positivt, men det var ju bara en liten sak. Människorna här då? Jo, det stämmer, norrmännen är lika "knasiga?" som dom låter i Norge historierna vi hör, men dom är väldigt trevliga. Har nog bara pratat med en som var lite stöddig, men mogen som man är var det inget att bry sig om. Hade te.x Winberg eller min käre kompis Robin varit i min sits så hade den norska stöddiga, finniga, fula lilla mannen fått höra ett par väl valda :)

Nog pratat om detta nu. Jobbet går riktigt bra, åtminstonde dom 4 första veckorna. Denna vecka har startat mindre bra, för tillfälligt ringer vi dessa söta russin som bor i Norge som kallar sig för "Minste pensionister" i telefonen. När dom säger det så låter det så sött så man små ler alltid lite när man får tala med AAse 97 år från nord Norge, inte alltid vi är överrens om det vi talar om, och inte alltid man förstår när dom skiter fullständigt i att man är från Sverige :)

Nu börjar det vankas ett glas Passions frukt och en bra film. Men jag ska försöka hålla den redan sjunkande skuta ovanför vattnet ett tag :) Så förhoppningsvis hörs vi!

/Andreas T.O.A.O

RSS 2.0